Kasviksia kansalle++

Synttärit - part 1

10.03.2007 10.55 - golf 

Taustalta kuuluu tehosekoittimen ääni, kun pikkuhiljaa alkaa kakkupohja valmistua. Tänään syödään ravintolassa pienen sukumme voimin minun synttäreitä. Ensi viikolla se sitten tapahtuu - ensimmäistä kertaa elämässäni ikäni alkaa kolmosella... Outoa, varsin outoa. Hiukan samanlainen fiilis kuin täyttäisi kahdeksantoista, ilman täysi-ikäiseksi tulemista; tietty ajanjakso elämässä on väistämättä ohi ja uusi, kiehtova ja outo on varma alkavaksi.

En usko, että aiheesta olisi niin paljon keskustelua, tv-sarjoja ja elokuvia tehty, jossei siinä mitään taianomaista ole. On kolmenkympin kriisiä, kolkyt ja risat ajattelua, naisten biologiset kellot räjäyttävät pomminsa näihin aikoihin, sukulaiset katsovat sinkkuja jo siten, ettei tuolle perhettä enää tule ja muuta. Kaikissa näissä, paitsi tuossa miehille täysin käsittämättömässä biologisessa kellossa - käsittämättömässä siksi, että mies tietää kaikkien kellojen olevan mekaanisia - on jotenkin alakuloinen ja miinus-merkkinen vire. Aivan kuin kaikki olisi pitänyt saavuttaa tähän mennessä. Tai siis.... hmm... kaikki. No ainakin noin perheenperustamis mielessä ja toki mielellään myös vakiinnuttanut paikkansa työelämässä. Jopa tv-sarjassa Frendit aikuistuttiin lopulta - joku voisi s anoa, että roolihahmot täyttivät kolmekymmentä, jonka jälkeen kommuunissa asuminen ei näytä oikein hyvältä. Kyllä tähän aika lailla odotuksia ja kaikenlaisia latauksia liittyy. Pidetään kuitenkin tämä rajapyykin ylitys hyvänä asiana - se kun kuuluu kuitenkin näihin asioihin, joihin emme voi vaikuttaa, joten sen kanssa on vain tultava toimeen.

Miten tämä liittyy golfiin? Tämä liittyy golfiin sitä kautta, että haluan oppia pelaamaan golfia ennen eläkkeelle siirtymistä, mahdollisesti jopa ennen midi-ikään tulemista. Nuori ystäväni, joka osaa pelata, sanoi minulle ensimmäisen kauteni jälkeen, että sama kehityskaari kun jatkuu, niin voi sitten mideissä mitellä ihan tosissaan. Hmm... viisi vuotta aikaa treenata... Tämä olisi pisimpiä sitoutumisia minulle... Ei haittaa - otan haasteen vastaan; "Missä olet viiden vuoden päästä?" kysyy joku klubin terassilla. Vastaan ilmeenkään värähtämättä: "Suomen midi maajoukkueessa. Teen vikalle kiekalle kaksi iigeliä ja voitamme Ruotsin yhden lyönnin erolla." Otan pitkän huikan ja sytytän tupakan.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu