Kasviksia kansalle++

Tuloskortti

31.03.2007 15.54 - golf 

Liittenä oleva tuloskortti on lähetetty Fonecta pistebogeylaskurilla Golfpisteen sivuilta http://www.golfpiste.com/pb Lähettäjä: StiX Viesti: Kauden avaus: Forest 20070331
Sait 35 pistettä!
Pelasit bufferiin, tasoituksesi 17,6 pysyy ennallaan.
Reikä123456789Out
Par44435454336
Pituus3653483251524952844782861302863
Hcp10416821814612
Tulos55847475348
Pisteet22022312317
Reikä101112131415161718InTotal
Par5344543443672
Pituus47612935933246534614035131429125775
Hcp9173151571311
Tulos8454833564694
Pisteet0223143211835
 
Nimi:StiX
Päivämäärä:31.3.2007
Kenttä:Pickala Golf (PGC) - Forest
Tii:Keltainen
Tarkka hcp:17,6
Pelitasoitus:20

Comment

Uusi kello

12.03.2007 23.37 - golf 

Tai siis "rannetietokone", kuten Suunnon sivuilla lukee. Onhan toi aika hieno - perusjuttujen lisäks siinä on oma valmentaja ja se kertoo reaaliajassa harjoituksen vaikutuksen. On se sen verran siistiä kattoa omia suorituksia näytöltä, että tällanenkin sohvaperuna on saatu liikkeelle. Eilenkin tikutus ja illalla vielä jumppa - palo ainakin puol miljoonaa kaloria! Kiinnostavaa nähdä miltä juoksulenkki näyttää graafeina...

Sitä kirjaakin lueskellu- mielenkiintoista kamaa, tää että mielil ja keho on yhtä ja kaikkia rentoutusjuttuja. Hengitysharjoitukset vaikuttaa hyviltä, ainoa missä nauroin melkein ääneen oli, kun siinä oli tähdellä merkattu kohta ja alaviitteessä sanottiin, että henkilöiden, joilla on hengitysvaikeuksia ei pidä tehdä harjoituksia ilman lääkärin lupaa. Tähän tulisi nyt se hymiö sitten. Vähän sama, ku joku kaveri, jolla on jalka poikki, lukis jotain kyykkyjjumppaohjetta "Jos sinulla on jalka poikki, niin tarkista tohtorilta saatko tehdä näitä harjoitteita". Miten tyhmiä ihmiset oikeesti on, että tollanen pitää kirjottaa? Harjoitusten avulla opitaan tuntemaan itseään ja ajatuksiaan ja miten niitä tulisi käsitellä. Tämä sitten siirretään kentälle, jotta ahdistavissa tilanteissa osataan ottaa rauhallisesti. Aika lailla näitä oppeja voisi käyttää ihan joka päiväisessä elämässä.

Kellosta vielä sen verran, että oikein harmittaa, ettei tänään menny lenkille - se on jo jotain!

Comment

Synttärit - part 1

10.03.2007 10.55 - golf 

Taustalta kuuluu tehosekoittimen ääni, kun pikkuhiljaa alkaa kakkupohja valmistua. Tänään syödään ravintolassa pienen sukumme voimin minun synttäreitä. Ensi viikolla se sitten tapahtuu - ensimmäistä kertaa elämässäni ikäni alkaa kolmosella... Outoa, varsin outoa. Hiukan samanlainen fiilis kuin täyttäisi kahdeksantoista, ilman täysi-ikäiseksi tulemista; tietty ajanjakso elämässä on väistämättä ohi ja uusi, kiehtova ja outo on varma alkavaksi.

En usko, että aiheesta olisi niin paljon keskustelua, tv-sarjoja ja elokuvia tehty, jossei siinä mitään taianomaista ole. On kolmenkympin kriisiä, kolkyt ja risat ajattelua, naisten biologiset kellot räjäyttävät pomminsa näihin aikoihin, sukulaiset katsovat sinkkuja jo siten, ettei tuolle perhettä enää tule ja muuta. Kaikissa näissä, paitsi tuossa miehille täysin käsittämättömässä biologisessa kellossa - käsittämättömässä siksi, että mies tietää kaikkien kellojen olevan mekaanisia - on jotenkin alakuloinen ja miinus-merkkinen vire. Aivan kuin kaikki olisi pitänyt saavuttaa tähän mennessä. Tai siis.... hmm... kaikki. No ainakin noin perheenperustamis mielessä ja toki mielellään myös vakiinnuttanut paikkansa työelämässä. Jopa tv-sarjassa Frendit aikuistuttiin lopulta - joku voisi s anoa, että roolihahmot täyttivät kolmekymmentä, jonka jälkeen kommuunissa asuminen ei näytä oikein hyvältä. Kyllä tähän aika lailla odotuksia ja kaikenlaisia latauksia liittyy. Pidetään kuitenkin tämä rajapyykin ylitys hyvänä asiana - se kun kuuluu kuitenkin näihin asioihin, joihin emme voi vaikuttaa, joten sen kanssa on vain tultava toimeen.

Miten tämä liittyy golfiin? Tämä liittyy golfiin sitä kautta, että haluan oppia pelaamaan golfia ennen eläkkeelle siirtymistä, mahdollisesti jopa ennen midi-ikään tulemista. Nuori ystäväni, joka osaa pelata, sanoi minulle ensimmäisen kauteni jälkeen, että sama kehityskaari kun jatkuu, niin voi sitten mideissä mitellä ihan tosissaan. Hmm... viisi vuotta aikaa treenata... Tämä olisi pisimpiä sitoutumisia minulle... Ei haittaa - otan haasteen vastaan; "Missä olet viiden vuoden päästä?" kysyy joku klubin terassilla. Vastaan ilmeenkään värähtämättä: "Suomen midi maajoukkueessa. Teen vikalle kiekalle kaksi iigeliä ja voitamme Ruotsin yhden lyönnin erolla." Otan pitkän huikan ja sytytän tupakan.

Comment

Kirjoittaminen ei aina onnistu tunnissa

08.03.2007 00.27 - golf 

Tässä on nopeasti huomannut puutteita (tässä hienossa ilmaisessa palvelussa) - kirjoittaa juttua ja kun koittaa tallentaa, niin ei - kirjautuminen vanhentunut. Ilon päivä, sillä nimimerkki Symbiatch kertoi kommentissaan, että kirjautumisen keston pitäisi olla nyt kymmenen tuntia, aikaisemman yhden tunnin sijaan. En tiedä onko ko. nimim. ylläpitoa, mutta kiitos vahintäänkin ilmoituksesta!

Päivä alkoi hiukan kehnosti; kuudelta herääminen, johon koitan siis totuttaua, ei oikein ota luonnistuakseen - heräsin vähän puoli yhdeksän jälkeen... Noh, vasta totutteluahan tämä.

Sain eilen kirjan. Sain sen etukäteen - täytän ensi viikolla kolmekymmentä. Kirja on "Zen golf" ja sen on kirjoittanut kaveri, joka on paitsi golfari, myös tohtori ja buddhalainen. Ekan luvun luettuani en voinut kuin hymyillä, sillä fiilis oli ihan sama kuin minkä koutsi saa aikaan, kun aletaan puhua golfista vähän vakavammin ja syvällisemmin. Katsotaan mitä kirjalla on annettavaa - odotan innolla, että pääsen testaamaan sen juttuja sekä keskustelemaan siitä. Etenkin koutsin kanssa.

Huomenna olisi tarkoitus mennä kuntosalille. En ole ikinä pitänyt "junttisalilla" käyviä juuri minään, mutta jotenkin mieli on muuttunut. En tosin vieläkään pidä tavoittelemisen arvoisena kävelemistä julkisilla paikoilla salihousut jalassa, mutta kukin tyylillään. Sanokoot kynäniskaksi, jos tahtovat. Kaikkea sitä näköjään on valmis tekemään niinkin hölmön lajin kuin golf eteen.

Comments (1) | Comment

Saattaa idea ja toteutus selkiintyä

05.03.2007 23.10 - golf 

Eilen tappelin puolisen tuntia, että sain tekstiä kaposemmaksi. Pitää tässä varmaan joku kerta kattella vähän tota värimaailmaa ja muutenkin leiskaa. On "vähän noloo", jos on oletusasetuksilla kaikki...

Hyvää tässä päivässä oli tunnin tikutus murun kanssa. Jotenkin se kyllä tuntuu ihan sairaan tyhmältä, mutta kuten Möllerin kalanmaksaöljystäkin sanotaan, ettei se haittaa miten pahalta se maistuu, kun tietää miten hyvää se tekee. Itse käytän samaa sanontaa Malrborosta. Niin ja kalanmaksaöljyä en juo. Tuntuu tyhmältä, näyttää tyhmältä ja luultavasti haisee tyhmältä (?)... Miksi tällaista pitää sitten tehdä? Minä vaan kysyn!

Kahden peräkkäisen urheilupäivän (eilen siis kahden tunnin perinteinen kävely) saldon tuhosin sitten perinteisesti tupakoimalla. Jätin aamulla vielä röökit oikein himaan, ettei tulisi poltettua, mutta kun pääsin duuniin, niin työkaveri kysyy heti ensimmäiseksi "Coffee, cigarettes?" Eihän siinä voi muuta kuin toimittaa joka aamuinen rituaali.

Herääminen tapahtui tänään ajoissa eli noin kuuden aikaan. Mukavaa syödä aamiainen ja lukea Hesaria rauhassa. Pyrin pitämään tämän tavan, sillä se tuo mukanaan myös aikaisen töistä pääsyn. Tätä opin arvostamaan, kun normaalisti lähden töistä viiden ja kuuden välissä, mentyäni kymmenen aikaan toimistolle. Ja tietysti kesäksi pitää hankkia pari plus tuntia, eikä se oikein onnistu noilla myöhäisemmillä aamuilla.

Illalla oli terroristin tappamisen jälkeen pakko ottaa vähän tuntumaa mailaan, kevyseti olohuoneessa swingaillen. Joku sanoi, että se on ainoa harjoite mitä talvisin tekee. En koe tällaista ollenkaan huonoksi. Oma tavoitteeni on saada svingistä pehmeä ja pakottamaton. Jos toi sana nyt vastaa ei-pakotettua...  

EDIT: Kai mä sit kirjoitan liian pitkästi, ku taas heitti pihalle, ku koitin tallentaa... Varmasti pitää kirjoittaa vaikka noutpädille ja kopi-peistaa.

Comments (2) | Comment

No niin

04.03.2007 21.19 - golf 

EDIT: Heitti mut pihalle, mutta onneks backillä sai vielä kopi-peistattua...

Koitin heti laittaa s-postilla jutun, mutta ei se ainakaan vielä täällä ole...

Viime syksynä sanoin koutsille, että tehdäänpä mulle sellanen koko vuoden kestävä ohjelma, johon siis sisältyisi peruskuntokausi 1 ja 2, tekniikka ja kisa kausi. Hullun lailla sitten laitoin treeniä ylös excelillä: koutsin laatimaa treeniä, fysioterapeutin ohjelmaa ja vielä parit lenkit viikossa. Tämä kaikki intin sivuilta lainatuilla ohjeilla, että on kevyt, keskiraskas, raskas ja palauttava viikko. No sitä sitten eräänä sunnuntaina aloittamaan. Seuraavaana tiistaina innoissaan ohjelmaa uudestaan. Ja sit seuraavaks... öö... niin - seuraavaa kertaa ei tainnu sit hetkeen näkyä. Suunnitelma oli, ajatus oli, tarkoitus oli, mutta... ilmeisesti tahtoa ei sitten ollutkaan. Ainakaan riittävästi.

No nyt seuraava yritys on toki jatkaa samoilla ideoilla, mutta myös töistä saatavien liikunta setelien avulla punttisalilla, joka on allekirjoittaneelle ollut aina jotenkin vastenmielistä. Toivottavasti tämä kuitenkin kantaisi nyt vähän paremmin hedelmää. Uutta innostusta haetaan myös tekniikasta. Jo jonkin aikaa sitten, kun minulta kysyttiin, että mitä haluaisin kolmelymppis lahjaksi, päädyin rannekelloon. Noh, kai Suunnon t4 -rannetietokoneesta kellokin löytyy. Työkaverini näytti laitetta minulle netistä ja sanoi "Varmaan ainoa tapa saada nörtti liikkumaan". Ironisesti. Ja ironista kyllä, toivon tämän olevan tosi - latasin ohjelman koneelleni, vaikka minulla ei vielä laitetta olekaan. Ohjelmassa saa kyllä todella hienot graafit aikaiseksi - katsotaan nyt sitten ovatko riittävän hienoja...
 

Comment

Aloitetaan vaikeimman kautta

04.03.2007 21.00 - golf 

Ja koitetaan lähettää s-postista eka juttu. Täähän on ehdottomasti, vain ja ainoastaan Kebaxin vika (http://kebax.jutut.fi), että täällä ollaan. Saas nähdä riittääkö verbaliikka saamaan muutakin palautetta kuin risuja. Tämä on kuitenkin vain testi juttu, joten en aio tähän kauheasti panostaa - en siis kirjoita ensimmäisenä mitään tämän pitempää.

EDIT: no juttu tuli kahteen kertaan...

Comments (2) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu