Kasviksia kansalle++

Tavoite tarkentuu

17.04.2007 11.35 - golf 

Pikaisesti ilmaisen tavoitteen tarkentuneen: HCP + paino < 90. Tällä hetkellä 18+92=110, joten molemmissa on ns ilmaa, vaikkakin toisessa tapauksessa tästä ylimääräisestä käytetään termiä läski. Pitäisiköhän koittaa lanseerata tuota arvoa isomminkin? Nythän on paljon ollut puhetta golfin terveysvaikutuksista, niin saataisiin verrokkiluku. Joka ei kerro mitään, mutta eipä ne muutkaan väkisin keksityt mitään kerro.

Noh, tälle termille tarvitaan raflaavampi sanonta, kui "HCP+paino" etenkin, kun siinä sotketaan englanti ja suomi. Siis kielet, ei maat. Kokeillaan ensin englanniksi: handicap plus weight in kilograms on varmasti aika totuutta. Ensin luonnollisesti akronyymi HCPPWKGS...  -> HCPWKG...  -> HCKG... i.e. HandiCapKiloGrams tai samasta aihiosta HCW; HandiCapWeight... Jätetään enklantin versio vielä hautumaan ja siirrytään toiseen  kotimaiseen: tasoitus plus paino kiloina -> TPPK -> TPK... Tai, jos halutaan käyttää yhteenlaskun verbinä vanhahtavaa ynnä -sanaa, niin saadaan TYP, TasoitusYnnäPaino, joka taipuisi puheessa mahdollisesti muotoon "Paljon sun typpi on?" tämän hetkisen "Paljon sun händäri on?" tilalle. "Händäri" on taipunut englannista, joten palatkaamme tämän uuden lyhenteen muodostamisessa myös ns. juurille. Tässä kun katselee tekstiä tulee vääjämäättä mieleen, että luonnollinen sana taitaa olla händäripaino. Tai siis luonnollinenhan se ei varsinaisesti ole, mutta ottaen huomioon lajille ominaisen sanojen käyttötavan, niin en koe tätä mahdottomaksi.

Uusi asia, uusi termi on siis syntynyt. Sekä kohdassa "asia" että "termi" tulemme vanhaan totuuteen - harvoin, jos milloinkaan, on uusi asia todella uusi, pikemminkin vain ennenkokematon tapa yhdistää vanhoja.

Händäripaino alas =)

EDIT: Koska blogin otsake on "Painoa ja TULOSTA alas", niin tätä termiä voi joutua tarkentamaan. Sillä minähän en sitä numeroa siellä kortissa katso =) "Tulospaino jäi reilusti alle kahdensadan" tai "Tulospaino 80 + 80 on tämän kesän tavoite"...

Näin se homma etenee!

EDIT #2: Lenkillä Pantera tarjosi tahdin =)

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu